Praktisk information

Skiftetøj og sutsko:

Når barnet starter i Svalen, får det en garderobeplads. Her skal barnet have noget skiftetøj liggende. Der er foruden brug for regntøj, gummistøvler og tyk trøje. Altså tøj efter årstiden som må bruges.

Sutsko er nødvendige – især i vinterhalvåret. Når I skriver navn i tøj og sko er det nemmere for os at hjælpe jeres barn at holde styr på det.

Vær opmærksom på snore i tøjet - som kun har funktion en ”at være pynt”. De kan være til fare for barnet på legepladsen. Vi anbefaler at de fjernes. 

Bruger barnet ble - når det starter i børnehaven bringes de med hjemmefra.

Legetøj med i børnehaven - børnene må gerne medbringe legetøj hjemmefra – det er dog forældrenes ansvar, med hensyn til eventuel skade eller hvis det bliver væk. Hvis der er forbud mod at andre børn leger med tingene eller at det ikke må komme ud på legepladsen – bør I lade legetøjet blive hjemme.

Når uheldet er ude:

Hvis Jeres barn kommer til skade i børnehaven vurderer vi for hver gang – hvor slemt det er. Vi kontakter Jer, så vi i fællesskab vurderer, om barnet skal en tur på skadestuen.

Hvis Jeres arbejdsplads er udenfor en radius af 10 km. tilbyder Svalen, at en medarbejder fra stuen, tager med barnet på skadestuen. Hvor I så kan komme så hurtigt som muligt.

Vi anbefaler, at I har forsikret Jeres barn hvis der forvoldes skader på barnets blivende tænder eller andre mén. Det sker heldigvis yderst sjældent.

Nyt telefon nummer:

Det er vigtigt at I orienterer børnehaven, hvis I får nyt telefon nummer, adresseændring eller skifter arbejdsplads.

Hvis barnet holder fri eller er syg:


Hvis Jeres barn ikke kommer i børnehave vil vi meget gerne have besked. Det kan være ferie, fridag eller sygdom der er årsagen. Får vi besked, behøver vi ikke unødigt trække tiden, når vi skal i gang med planlagte aktiviteter – en tur ud af huset eller lign.

Vi opfordrer jer forældre til at bruge NemBarn eller vores ”stue-telefoner” til disse beskeder. Det sparer os for at forlade stuen for at tage hoved-telefonen, og jer for at vente til en medarbejder tager telefonen.

Stue-telefonerne er kun til sms-beskeder, og vil ikke blive besvaret.

Syd-stuen: 24 28 65 12

Vest-stuen: 23 49 09 53

Øst-stuen: 24 28 65 13

Afhentning:

Det er også vigtigt, at vi får besked, hvis barnet hentes af andre end Jer forældre. Husk altid at sige farvel til et personale, så vi ved at barnet er hentet.

Sygdom:

Er barnet afleveret i børnehaven og bliver syg kontakter vi hjemmet eller én af Jer på arbejdspladsen.

Information:

Ved indgangen til Svalen er der opslagstavler. Disse informationer gælder alle børn i institutionen. Derud over er der billeder af personale – samt opslag om vores årsplan for aktiviteter. 

Ved hver stue er der en whiteboard tavle hvor ugens aktiviteter og info om dagen står skrevet. Disse er forbeholdt stuens forældre. 

Nyhedsbrev:

Svalen udgiver et nyhedsbrev efter behov. Det kommer ofte i forbindelse med emner vi skal i gang med eller anden vigtig information.

Fødselsdage:

Når et barn har fødselsdag, hænger vi et skilt og flag op i garderoben. Vi samles og synger fødselsdagssang. Stuens øvrige børn laver en lille gave til fødselsdagsbarnet.

Nogle børn deler lidt ud på stuen. Andre synes det er hyggeligt, at invitere stuen hjem til fødselsdag.

Det er vi positive for og det aftales med stuen. Men vi opfordrer kraftigt til, at I tænker over hvad I serverer derhjemme for alle børnene, og samtidig begrænse mængden!

(Se Kostpolitik)