Dagsrytmen i Svalen

Morgen:

Personalet skiftes til at åbne børnehaven. Når vi åbner om morgenen, modtager vi børnene i fællesrummet, hvor der er mulighed for at spise morgenmad. Morgenbordet består af cornflakes, havregryn, havregrød samt rugbrød. Morgenmaden slutter kl.7:45
 
Kl. 8:00 er der personale fra hver stue. Jeres barn afleveres til en voksen og eventuelle beskeder gives til denne. Da det er vigtigt for børnene, at få sagt farvel til jer forældre, har vi en ”vinkeplads” på kontoret – hvis barnet har brug for det.

Formiddag:

De fleste planlagte aktiviteter og ture foregår om formiddagen. Som regel starter vi kl. 9:00

Men kig på stuens tavle, hvor der er konkrete oplysninger om: Tid, sted og aktivitet.
 
Kommer I med jeres barn på et senere tidspunkt må I eventuelt gå på en af de andre stuer med barnet.

Middag:

Som hovedregel samles vi på stuerne kl. 10:30 til samling, hvorefter vi kl. 11:00 spiser vores madpakker. Børnene får vand til maden. 
 
Da nogle børn er sultne før kl. 11:00 giver vi dem mulighed for at spise én mad i løbet af formiddagen. De børn, som har brug for en middagslur har muligheden i vores pude rum.
 
Eftermiddag:

Når vi har spist, går vi på legepladsen. I sommerperioden kan det dog være anderledes, da vi tit er ude hele formiddagen og kan trænge til lidt skygge om eftermiddagen.
 
Ca. kl. 13:30 spiser vi frugt, som børnene har med hjemmefra. Skal frugt skæres ud, skal det ske hjemmefra. Her tilbydes igen vand og en sjælden gang saft.
 
Da mange børn er sultne ved frugt tid, opfordres I til at give jeres barn en mellemmad med. Dette er ikke i stedet for frugt, men et supplement. For at stilne sulten er det vigtigt at det er fiberrigt brød og ikke eksempelvis mælkesnitte med højt sukker indhold.